Nu Är Det Kokta Riset Stekt

Ni vet sånt där ris med grönskar och ärtor och ägg som man ofta
får på asiatiska restauranger?
Det är ju så galet gott! Och faktiskt superenkelt att göra.

Jag gjorde det till lunch idag, och jag lyckades bra trots att jag var
utan recept. :D

Gör såhär: (till 1-2 personer, är ni fler ökar du mängden)
Hacka upp en halv lök och 1-2 vitlöksklyfta och fräs den i rapsolja
tillsammans medlite sesamolja. Ta 10-15 droppar.
När löken är klar blandar du i 1-2 portioner färdigkokt ris. Låt det
stekas i någon minut och sedan i ett ägg. rör runt och se till att
riset och ägget blandas ordentligt. Lägg i grönsaker (välj det du
gillar bäst och om du använder frusna grönsaker ska dom vara
tinade.) Stek tills riset får lite färg och grönskaerna är varma.
Släng upp i en skål och ät medans det är varmt.
Klart! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0